Dessert,  Kage,  Non bake kager,  Opskrifter

Cheesecake med mango og passionsfrugt

Cheesecake er bare sådan en lækker kage, hvis du spørger mig. Det kan være en smule drilsk i forhold til at blande husblassen i, da man har med kolde cremer at gøre. Men det vigtigste at huske er altid at blande en smule af den kolde creme ned i den varme blanding lidt efter lidt, så man stille og roligt for temperet husblassen.

Denne cheesecake, er inspireret af min ferie til Thailand, hvor mango og passionsfrugt kan findes alle steder.

Cheesecake med mango og passionsfrugt – 6 personer

175 g digestive
75 g smør

Smelt smørret, knus eller blend kiksene og bland det sammen. Kom det i en springform på 16 cm i diameteren forret med kageplast, og tryk kiksene sammen med bunden af et glas. Kom bunden på køl imens oste cremen laves.

2½ dl piskefløde
175 g skyr
200 g Flødeost
Skal og saft af 1 citron
1 tsk vanilje paste
4 bl husblas
100 g mango

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Skær mangoen ud i mindre stykker, og kom det i en gryde med saften fra citronen, lad det stå og simre ved lav varme, indtil mangoerne er møre. Blend magoen og kom det havle blad husblas i magoen og smelt det. Sæt den til side imens du laver ostecremen.
Varm ½ dl fløde, og smelt husblassen heri. Kom skyren ned i den lune fløde lidt efter lidt, så du får tempereret husblassen. Pisk herefter din fløde let. Pisk også flødeosten og vaniljen sammen. Pisk herefter skyren sammen med flødeosten og skallen af en citron, og vend flødeskummen i. Kom nu 2/3 af ostemassen oven på kiksebunden, og set den på frys. Vend mangoen i den resterende ostecreme. Når ostemassen har sat sig en smule i fryseren (det tager en 20-30 minutter) kan mango ostecremen hældes ovenpå. Kom herefter kagen i køleskabet i et par timer, eller i frysren i 30-45 minutter indtil oste cremen har sat sig helt.

5 passionsfrugter
½ dl vand
2 spsk sukker
3 bl husblas

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kom passionsfrugt, vand og sukker i en gryde og kog det op. Si blandningen og smelt husblassen heri. Lad det det køle ned til stue temperatur, før det hældes oven på kagen. Brug en spiseske og hæld væsken ned over skeen, så væsken fordeles. Sæt kagen på køl indtil gelen har sat sig.

Pynt med friske passionsfrugter og lidt blomster hvis du har lyst 🙂

7 kommentarer

  • Annette Bentzon

    Der står at man skal bruge skallen og saften af 1 citron på ingredienslisten, men i beskrivelsen af hvordan kagen laves er der kun nævnt at saften af 1/2 citron skal koges med mangoen. Hvor skal skallen og saften af den anden 1/2 citron bruges?

    • Marie-Louise

      Hej Anette.
      Det er vidst godt lidt stærkt. Det er saften fra hele citronen

      Skallen tilsættes i fløde osten, og piskes sammen med.

  • Marianne Møller Jensen

    Jeg anbefaler, at den mango man bruger, er godt moden. Min var ikke, og ostecremen har slet ikke smag af mango. Desværre

    • Marie-Louise

      Hej Marianne.
      Tak for din kommentar.
      Hvor ærgerligt at den ikke smager af mango, men der er desværre forskel i smag på mangoer herhjemme

      Håber trods alt at kagen stadig kunne spises.
      God weekend

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange