Chokolade cookies
Findes der nogen bedre duft, end når hele køkkenet bare dufter af nybagte cookies. Nej vel…. Personligt synes jeg det er en af de bedste dufte der kan pryde køkkenet. Der findes mange former for cookies. De kan være sprøde, chewy, fyldt med chokolade, nødder eller måske tørret frugt. Ja mulighederne er mange, men allesammen gode 🙂 Denne her opskrift, er på nogle cookies med mælkechokolade og gold chokolade. Jeg kan bedst lide når cookies er sprøde, men chewy i midten.
Chokolade cookies ca.20 stk
110 g sukker
150 g lys muscovado sukker
150 g blødt smør
1 æg (stue temperatur)
250 g mel
½ tsk vanillje essen
½ tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
175 g chokolade knapper eller groft hakket chokolade (Du kan blande både mørk, lys eller hvid, eller holde dig til en slags chokolade)
Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn. Pisk sukker, muscovado sukker, vanilje essen og smør sammen. Tilsæt herefter ægget. Bland salt, mel, bagepulver og natron sammen, og kom det op til sukker massen. Bruger du en køkken maskine, så skrift til din K-krog, bruger du en håndmixer så skift til dejkrogene. Og bland melet sammen med sukkermassen, tilsæt herefter chokoladen, og bland det i dejen.
Form herefter cookiedejen til kugler af 50 g stykket og sæt dem på en bageplade. Husk at de flader ud, så sæt dem med god afstand. Bag dem i 14-16 minutter, afhængig af om du vil have dem bløde eller sprøde. Jeg giver mine et sted imellem 14-15 minutter, så er de sprøde i kanten, og bløde i midten. Lad dem køle af på bagepladen et par minutter, inden de flyttes til en rist for at køle helt af.
Opbevar dem i en lufttæt beholder
Hvis ikke du skal bruge 20 cookies på en gang, kan du opbevarer dejen på køl i en uges tid, du kan også trille dejen til kugler, og fryse dem ned, så kan du hurtigt smide et par cookies i ovnen, og så har du lækre friskbagte cookies inden for 20 minutter.
Du kan sagtens tilføje 25-50 g hakkede nødder, hvis du kan lide nødder i dine cookies, eller evt. tørrede tranebær.