Flødeboller,  Opskrifter,  Sukkerchok

Flødeboller med solbærskum

Idag er der genudsendelse af sukkerchok. Det var været så sjovt at gense det igen, og alle minderne kommer til mig. Både alle de gode stunder, og de knapt så gode stunder. Heldigvis var der dog flest gode stunder, og jeg savner hele holdet bag produktionen og de andre deltagere. Jeg gjorde gerne det hele igen! I program 4, i sukker signaturen, skulle vi lave en spiselig galakse. Her lavede jeg flødebolle planeter, som var på top 5 over de bedste flødeboller Morten Heiberg har smagt. Jeg er klart enig med ham, for de flødeboller, smagte virkelig godt. Kombinationen er den syrlige solbærskum, med den hvide chokolade og den rå marcipan med lakrids, smager fantastisk. Her et år efter de første afsnit blev, er det vidst på tide at i får opskriften.

Flødeboller med solbærskum, marcipan, lakrids og hvid chokolade –

400 g hvid chokolade
150 g marcipan
10 g lakrids granulat
75 g solbærpure
250 g sukker
120 g glukosesirup
1 vaniljestang
150 g past. æggehvider
20 g sukker
Lidt flormelis til udrlning af marcipanen

Farvet kakaosmørfarve i den ønskede farve.
Halv kugle forme

Chokoladeskaller

Start med at male dine forme. Smelt din kakaosmør farve i microovnene. Dyb din finger eller pensel i kakaosmørret og mal rundt i kanten. Lad den sætte sig.

Temperer nu chokoladen. Se her hvordan jeg tempererer min chokolade her. Støb så dine skaller. Vend dem rundt på et stykke bagepapir, så de står med bunden nedad. Lad dem sætte sig i 5-10 minutter og kom dem på køl indtil de har sat sig helt.

Marcipanbunde med lakrids

Ælt marcipanen sammen med lakrids ganulaten. Drys med lidt flormelis på bordet, og udrul marcipanen til en tykkelse på ca. 4mm. Udstik så bundene så de er ca. 0,5-1 cm større i diameteren end selve chokoladeformen.

Solbærskum

Kom solbærpure, 250 g sukker, glukose sirup og vaniljekorn op i en gryde og kog det op til 118 grader. Når sukkermassen rammer 110 grader begynder du at piske æggehviderne stive, imens de 20 g sukker tilsættes. Når sukkermassen rammer 118 grader og æggehviderne er pisket stive, tilsættes sukkersiruppen i en tynd stråle imens der piskes ved høj hastighed. Lad nu skummen piske indtil den er kølet ned, og er blevet sej og fast. Kom den så på en sprøjtepose.

Samling

Tag skallerne ud af køleskabet. Fyld så alle skallerne op med skum. Sæt to skaller sammen, med en marcipan bund imellem. Brug evt. lidt chokolade til at lime dem sammen, hvis nødvendigt. Men hvis du fylder skallerne helt op, vil skummen holde på marcipanbunden.

Vil du ikke lave flødebollerne som planeter, kan de også laves som almindelige flødeboller. Se evt her, hvordan jeg gøre når jeg laver almindelige flødeboller. Du skal dog huske at du så skal tilsætte 5-10% kakaosmør til din chokoalde hvis du ønsker at dyppe dine flødeboller i chokoladen.

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange