Bryllup,  Chokolade,  Flødeboller,  Opskrifter

Jordbær/Pistacie flødeboller

Der findes et utal af muligheder af flødeboller, og det er bare at finde sine yndlings smage og yndlings chokolade. Den her version er med jordbær skum og en pistacie/marcipan bund overtrukket med hvid chokolade og frysset med frysetørret jordbær og hakket pistacie. Jeg kan godt li’ når man kan se hvad der er indeni, ved at kigge på henholdsvis pynt eller som her drysset på flødebollen. De her flødeboller skal bruges til et bryllup, hvor der skal serveres en kage buffet, hvor flødeboller skal indgå som en af kagerne. Brudeparrets yndlingssmage i flødeboller er Jordbær og pistacie, og derfor var det oplagt.

Mængden af flødeboller afhænger af størrelsen på dine bunde. Laver du små flødeboller, kan du få omkring 35-40 stk. ud af portionen, laver du dem store er der til ca. 20.

Jordbær/Pistacie flødeboller

125 g marcipan
125 g pistacie masse
100-150 g flormelis

Ælt marcipan, pistacie masse og flormelissen sammen. Start med 100 g flormelis og tilsæt mere hvis nødvendigt. Når massen ikke længere er klistret rulles den ud på et bord drysse med flormelis til 6mm i tykkelsen. Det er med vilje at disse bunde er lidt tykkere end jeg normalt ville lave dem, men det er for at man får lidt mere smag. Bag dem i 5-7 minutter ved 175 grader indtil de begynder at tage farve rundt i kanten. Lad bundene køle imens skummen laves.

80 g jordbærpure
120 g glukose sirup
250 g sukker
150 g æggehvide
25 g sukker

Kog jordbærpure, glukosesirup og 250 g sukker op til 118 grader. Når massen rammer 110 grader begynder du at piske æggehviderne med de 25 g sukker. Når massen rammer 118 grader hældes den i æggehviderne i en tynd stråle. Pisk nu massen ved høj hastighed til den er kølet af. Det kan godt tage op til 10 minutter. Når skummet er klart kommes det på en sprøjtepose med den ønskede tyl (Jeg bruger en rund tyl), og de sprøjtes op i den ønskede størrelse. Lad dem stå på køkkenbordet imens du tempererer chokoladen.

500 g hvid chokoladen
30-50 g Kakaosmør

Jeg smelter altid mere chokolade, end jeg skal bruge. Det gør jeg, så jeg sikre at der er nok i forhold til når jeg skal dyppe min flødeboller. Er chokoladen tempereret korrekt, kan den gemmes og bruges næste gang du skal lave flødeboller. Jeg river min kakaosmør på et fint rivejern, eller hakker det hvis ikke jeg burger knapper. Mængden af kakaosmør afhænger af hvor rutineret du er i flødeboller, så hvis ikke du har lavet flødeboller så ofte anbefaler jeg du bruger 50 g. Jeg ville ikke selv bruge mere en 10% af chokoladens vægt, da jeg føler det kan smages. Se her hvordan jeg temperere chokoladen.

Hak 30 g pistacie kerne fint, og drys med pistacie kerne og frysetørret jordbær.

TIP jeg bruger frosne pureer til mine flødeboller. Det kan købes forskellige steder, også hvis ikke man kan købe engros. Har man ikke mulighed for at købe disse frosne pureer, kan man enten lave sin egen ved at koge friske eller frosne bær ned, eller også kan man bruge saft.

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange