Cupcakes med jordbær og hvid chokolade
De danske jordbær, synger bestemt på sidste vers for denne sæson! Men den anden dag fandt jeg danske jordbær til bare 5kr, og kunne derfor ikke lade dem gå forbi min næse uden at lige købe et par bakker med hjem. Det var ikke de pæneste jordbær, og de skulle bruges hurtigt. Derfor blev de tryllet om til en omgang lækre sommerlige cupcakes, hvilket ikke er helt dumt her i disse efterårs dage.
Du kan godt bruge frosne jordbær, i stedet for friske. Du skal dog sørge for at duppe dine jordbær godt, så der ikke er for meget ekstra væske ved.
Jordbær/hvid chokoalde muffin
3,5 dl hvedemel
2,5 dl Sukker
2 æg
150 smør, blødt
1 tsk bagepulver
1 nip salt
½ dl sødmælk
175 g Hvid chokoalde
150 g jordbær
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt herefter et æg ad gangen imens der piskes imellem hvert æg. Kom mælk og 75 g hvid chokoalde op i en gryde, og varm det op ved lav varme, indtil chokoalden er smeltet, og sæt det til side og lad det køle lidt. Bland nu mel, salt og bagepulver sammen, og pisk det i dejen. Vend nu mælke chokoalden i dejen. Skær jordbærerne i små tern. Hak chokoladen groft og vend begge dele i dejen. Kom dejen op i de ønskede muffins forme. Bag dem i 20-22 minutter, indtil der ikke hænger noget dej ved, når du stikker en kødnål ned i midten.
Lad cupcakesne køle af, inden de pyntes.
Jordbær/hvid chokoalde smør creme
300 g smør, blødt
300 g flormelis
300 g hvid chokoalde
3 dl piskefløde
100 g jordbær
1 spsk sukker
Tag fløden ud af køleksabet, så den ikke er for kold. Kom jordbær og sukker op i en gryde, og lad det koge indtil jordbærrerne er møre. Herefter blendes det med en stavblender, til en lind pure. Kom den på køl i 15-20 minutter, så den køler hurtigere ned. Pisk nu smørren luftigt. Det tager 5-10 minutter. Imens smeltes chokoladen i mikroovnen. Når chokoalden er smeltet, sættes den til side. Kom nu flormelis ned til smørren, og pisk yderligere 10 minutter. Herefter kommes den smeltede chokoalde i smørren, imens der piskes ved lav hastighed. Når alt chokolden er blandet i, tilsættes fløden. Del nu cremen i to, og kom jordbærpureen i den ene del.
Kom cremen på en sprøjtepose. Du kan gøre det på to måder. Du kan komme hver sin creme i en sprøjte, og så kom begge de to sprøjteposer i en med den ønskede tyl. Eller også kan du komme begge cremer i samme pose. Dette gøres ved at komme cremen op langs siden af posen, på hver din side. Husk her at komme den ønskede tyl ned i sprøjteposen først.
Herefter sprøjtes cremen på dine cupcakes.
Kom kagerne i en lufttæt beholder og på indtil de skal serveres. De kan sgatens holde dig 2-3 dage på køl. Tag dem dog ud af køleskabet 1-2 timer før de skal spises, så cremen bliver blød.