Opskrifter

Træstamme spøgelser

Nu er det snart halloween, men desværre bliver halloween ikke det samme i år for os alle sammen, som det plejer. Men selvom man ikke må samles i store grupper og fejre halloween, kan man stadig fejre det med de nærmeste, og børnene skal ikke snydes for lidt halloween (u)hygge.

De her træstamme spøgelser er super nemme at lave, og kræver ikke så meget. De er lavet på kage rester som her primært består af brownie, chokolade muffins og macarons skaller. Men du kan bruge alle former for kagerester du har. Ligger du ikke inde med kagerester, kan du købe den billigste kage nede i supermarkedet.

Øjnene jeg har brugt er sugar eyes fra Dr. Oetker, men du kan nemt også lave dem med lidt chokolade.

Træstamme spøgelser 12-15 stk

500 g kagerester
50 g mælkechokolade
2 spsk kakaopulver
1-2 spsk syltetøj
1 tsk rom essens (eller efter smag)

2 pk sugar eyes eller 50 g mørk chokolade
Lidt smeltet chokolade eller glasur til at sætte øjnene fast med

Smelt mælkechokoladen i mikroovnen i intervaller af 30 sekunder, indtil det er smeltet. Kom kageresterne op i en foodprocessor og kør den indtil kagen er i krummer. Tilsæt herefter kakaopulver, syltetøj (start med 1 spsk), chokoladen og romessens, og kør det igen til det samler dig til en ensartet masse. Føles den tør, tilsæt lidt mere syltetøj. Den skal føles lidt ligesom modellervoks. Smag den evt. til med lidt mere rom essens.

Tril massen til ønskede størrelse kugler, og tril herefter hver kugle til en tyk pølse. Sæt dem på en fad eller spækbræt og sæt dem på køl.

Marcipan overtræk

300 g marcipan
200 g flormelis
30 g glukosesirup
Lidt hvid farve

Ælt flormelis og glukosesirup sammen med marcipanen, indtil der ikke længere er klumper af flormelis i. Ælt herefter den hvide farve ind i marcipanen, indtil den ønskede farve opnås. Rul marcipanen ud i ca.3mm tykkelse og udstik marcipanen, så den passer til dit spøgelse. Jeg har brugt en udstikker på 10cm i diameter. Men det afhænger af hvor store dine spøgelser er. Sæt marcipanen midt på træstammen (Som står op) og lad marcipanen falde, så den danner spøgelses looket.

Kom herefter øjnene på. Jeg har smeltet lidt mørk chokolade som jeg har kommet på en sprøjtepose, og sprøjtet en lille smule bag på hvert øje og sat det fast. Du kan også vælge at lave noget glasur af flormelis og æggehvide. Har du dog ikke sukkerøjnene, smelt da 50g mørk chokolade i mikroovnen i intervaller af 20-30 sekunder, indtil det er smeltet (pas på det ikke overstiger 34 grader). Kom nu chokoladen på en sprøjtepose og klip et lille hul. Lav herefter to små øjne på hvert spøgelse.

Opbevar dem på køl i en lufttæt beholder. Her kan de godt holde dig i 4-5 dage.

Er du mere til de klassiske træstammer, så prøv denne opskrift på træstammer , som kræver lidt flere ingredienser.

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange