Koldskålskage med jordbær
Er der noget jeg elsker ved den danske sommer, så er det når de danske jordbær kommer! Manges favorit med jordbær, er nok med is eller fløde. Men min favorit er klart koldskål med danske jordbær. Syren fra koldskålen og sødme fra jordbærrerne sammen med de sprøde kammerjunker er bare smagen af sommer for mig! Man kan helt klart sagtens spise det som en lækker dessert. Men jeg har samlet disse smage i en kage, som jeg gerne vil dele opsriften på med jer
Koldskålskage med jordbær – 8 pers
85 g smør
200 g kammerjunker
5 bl husblas
Saft og skal af 1 citron
65 g sukker
1 tsk vanilje paste, eller 1 vanilje stang
2 dl kærnemælk
2,5 dl piskefløde
50 g jordbær, hakket i grove tern
Kommer kammerjunkerne i en minihakker, eller knus dem i en plastikpose, til det er helt fint. Smelt smørret og bland det sammen med kammerjunkerne. Kom kageplast i en springform på 18 cm, og placer det på et fad med bagepapir (så er det nemmere at rykke rundt på bagefter. Kom nu kammerjunkerne ned i formen, og pres det sammen med bunden af et glas, siderne presses op langs kageplasten med en ske. Kom bunden på køl imens moussen laves.
Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom de 2 dl kærnemælk i en skål, så den ikke er helt køleskabskold når det skal bruges. Kom herefter citronsaft, skal, vanilje paste og sukker ned i en gryde og varm det op indtil sukkeret er smeltet. Smelt husblassen i citron saften, og lad den køle af i 10 minutter. Kom nu halvdelen af kærnemælken ned i gryden og rør godt rundt, og kom herefter massen op i resten af kærnemælken imens der røres godt. Pisk nu fløden til let skum, og vend den i kærnemælks blandingen af 2-3 omgange. Hæld lidt mousse over kammerjunke bunden, så det dækker, og kom så de hakkede jordbær oven på og tilsidst det resterende mousse ovenpå. Sæt kagen på køl indtil moussen har sat sig. Det tager 3 timer.
Kagen pyntes med friske jordbær og spiselige blomster.