Bløde boller
Hjemme hos os bliver der ofte bagt boller. Og den mindste i familien elsker de her bløde boller. Så dem bliver der bagt en del af. Perfekt til eftermiddags snack, eller til weekend morgen hygge.
Bløde boller 15-20 stk
30 g gær
4 dl sødmælk
1 tsk salt
30g sukker
2 tsk kardemomme
700 g hvedemel
1 æg
175g blødt smør
Lun mælken, så den er lillefinger varm. Smuldre gæren i en skål, og hæld den lune mælk over. Når gæren er opløst kommes sukker, kardemomme melet, æg og salt ned i og dejen køres på lavt niveau indtil den har samlet sig. tilsæt herefter de 125 g blødt smør, og dejen skal nu æltes godt på maskinen. Høj hastighed i små 10 minutter indtil dejen har sluppet kanterne. Tilsæt evt en smule mere mel, men husk at dejen skal være blød og fedtet. Når dejen er færdig, sættes den til hævning med en plastikpose eller film over sammen med et viskestykke indtil dejen er hævet til dobblet størrelse. Det tager ca. 30-45 minutter.
Kom herefter dejen ud på et meldrysset bord og skær dejen ud i ønskede størrelser og rul dem til boller. Lad dem igen hæve 30 minutter, før de pensles med et sammenpisket æg eller lidt mælk og bages ved 175 grader i 10-12 minutter.
Spis dem lune med smør og marmelade. Bliver de ikke alle spist på en gang, så kan de opbevares i en frysepose i et par dage