Bagværk,  Kage

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter er klart på top 10, hvis ikke top 5 over mine yndlings kager. Kombinationen af den sprøde mørdej, den syrlige hindbær marmelade synes jeg bare er helt fantastisk. Dog er jeg ikke helt så stor fan af den klassiske hvide glasur oven på, og derfor er denne udgave også lidt anderledes, for den er nemlig pyntet med ruby chokolade og frysetørret hindbær. I den perfekte verden ville jeg have lavet marmeladen selv, uden tvivl. Men i en travl hverdag synes jeg egentlig gerne man engang imellem må springe over hvor gærdet er lavest. Og derfor har jeg i stedet for købt en god og lækker hindbær marmelade. Uden dette skal være reklame vil jeg klart anbefale Irma’s hindbær marmelade, som de har lavet i samarbejde med Morten Heiberg. Den er lækker syrlig, og så er den fast så den ikke flyder ud når hindbærsnitterne bages.


Hindbærsnitter 10-15 stk, afhængig af størrelsen

Mørdej
275 g hvedemel
100 g koldt smør
100 g flormelis
1 æg
1 æggeblomme
½ tsk vanilje paste (fra Dr. Oetker)

200 g Hindbær marmelade

150 g Ruby chokolade
50 g Smør
10 g Frysetørret hindbær

Kom alle ingredienserne til din mørdej op i en foodprocessor, og kør den til den begynder at samle sig. Herefter hældes den ud på bordet og samles til en stor dej klump. Kom den herefter i en frysepose og i køleskabet et par timer, eller i fryseren en halv times tid. Har du ikke en foodprocessor, kan du gøre det i hånden. Smulder mel, flormelis sammen med smørret og tilsæt æggene og vanilje paste til sidst for at samle dejen. Husk når du arbejder med mørdej må du ikke arbejde for meget med dejen. Så snart dejen er samlet til en ensartet masse, kommes den i en frysepose og så på køl/frost, inden du arbejder videre med den.

Del herefter dejen i to lige store dele, og rul dem ud på et mel drysset bord (eller imellem to lag bagepapir) Jeg ruller min dej ud til en tykkelse på 6mm. Fordel herefter marmeladen på den første bund og rul den anden dej ud og lig den ovenpå. Bag den ved 175C i 15-20 minutter, til den begynder at blive lysebrun i kanterne. 

Et lille tip. Jeg blind bager mine hindbærsnitter, så dejen ikke bobler op. Det gør jeg ved at Jeg lægger en airmat silikone måtte eller et stykke bagepapir ovenpå med bønner, så ikke dejen hæver op. Når jeg gør det med bagepapir, bager jeg hindbærsnitterne i en firkant form, hvor jeg ligger bagepapir i og fylde med bønner. Og tager så bagepapir og bønner af de sidste 5 minutter af bagningen.

Når hindbærsnitterne er kølet af, er de klar til at blive pyntet. Smelt smør og chokoladen, dette kan gøren i mikroovnen eller over vandbad. Spred så chokoladen udover hindbærsnitten og drys med Frysetørret hindbær. Lad chokoladen sætte sig en smule før du skære snitterne ud i den størrelse du ønsker. De kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder


2 kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange