Tal kage
Talkager er blevet utroligt populærer, og jeg vil også gerne indrømme at det er nogle af de bedste kager at lave, for når det kommer til pynt kan fantasien som ofte få frit løb og jeg kan rigtig godt lide at der ikke altid er nogle faste rammer og at det ikke altid behøver at være helt perfekt, hvilket jeg ikke synes en talkage behøver at være. Nogle talkager er pyntet med meget få ting, andre er der fuld knad på pynt og farver og her er det også fantasien som sætter grænser. For der kan pyntes med slik, chokolade, frugt, bær, blomster ja jeg kunne blive ved.
Lige præcis denne talkage var lavet til WakeUp Copenhagens hotel da deres ene hotel fyldte 1 år tilbage i Oktober, og den gennemgående farve er derfor Lime grøn som også er farven i deres logo.
Selve kagen er en chokolade brownie og cremen er en chokoladecreme med flødeost.
Chokolade Tal kage
8-10 Personer
Brownie bund
350 g chokolade (min. 50%)
400 g smør
200 g sukker
8 æg
60 g mel
20 g Kakao
1 tsk salt
Chokolade cremen
½ l Piskefløde
300 g mørk chokoalde (Jeg brugte Callebaut 55,7%)
200 g flødeost
Tænd ovnen på 175C. Smelt sukker, smør og chokolade i en gryde ved middel varme. Når det er kølet en smule af tilsættes æggene et ad gangen imens der piskes. Sigt herefter mel og kakao og tilsæt salt og vend det rundt. Hæld nu dejen op i en firkantet form på 25×25.Og bag den i 25-30 minutter.
Lad kagen køle helt af før den skæres ud.
Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter over chokoladen. Lad den stå 1 minuts tid før du rørrer rundt i den. Når chokoladen er smeltet ligges der husholdningsfilm over cremen, så den rør cremen, og sætte på køl indtil den er 5 grader (der tager en 6 timer, skal det gå stærkt kan den kommes på en frysepose/zipper bag og så i fryseren. Bare sørg for der ikke er noget luft i posen). Når cremen er kold piskes den op. Pisk herefter flødeosten luftig og vend dem sammen.
TIP: Tilsæt evt. skal fra 2 lime til at give cremen lidt mere friskhed
Kom herefter cremen på en sprøjtepose med den ønskede tyl, jeg har brugt en åben stjerne tyl, og sprøjt dutter på kagen, så det dækker bunden. Pynt herefter kagen med din yndlings pynt.
Her har jeg pynt med lime, kiwibær, figner, blåbær, hindbær, aero kugler og fresiaer.
2 kommentarer
Linette
Hej, kan jeg godt lave cremen færdig i dag, komme den i sprøjteposen og først sprøjte det på kagen i morgen?
Marie-Louise
Cremen bliver hård af at komme på køl, så den skal sprøjtes op, når den laves. Men den kan sagtens sprøjtes op dagen før, og pyntes og så kommes på køl. Så skal den bare tages ud 1-2 timer inden den skal spises