Den du ved nok
Lyder kombinationen af drømmekage med kaffe og chokolade godt i dine øre? Så er jeg sikker på du kan lide min version af Den du ved nok. I denne version af Den du ved nok, er der både kaffe og chokolade, som giver den en mere dyb og intens smag. Kagen er perfekt til sommerens turer rundt i det danske land, eller bare til en kop kaffe i haven.
Den du ved nok – 1 kage
75 g Mørk chokolade (mindst 55%)
100 g smør
1 tsk vanilje sukker
100 g sukker
2 æg
2 spsk stærk espresse (eller 2 spsk vand blandet med 1 tsk instant kaffe)
1 dl mælk
1 dl tykmælk eller andet syrnet mælke produkt (yoghurt natural)
200 g mel
50 g kakao
½ tsk natron
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smør og chokolade ved lav varme. Pisk sukker, vanilje sukker og æg lyst og luftigt. Bland salt, tykmælk, kaffe og mælk i en skål. I en anden skål blandes kakao, mel, bagepulver og natron. Sigt det i æggemassen skiftevis med det våde og vend det forsigtigt sammen. Til sidst vendes det med det smeltede smør og chokolade. Kom dejen i en form på ca. 20×25 cm beklædt med bagepapir og bag den i 25-30 minutter. Sæt kagen i køleskabet imens glasuren til kagen laves.
Kokos glasur
130 g kokosmel
½ dl espresso eller stærk kaffe
150 g smør
50 g mørk muscovado sukker
100 g flormelis
2 spsk. kakao
50 g mørk chokolade (mindst 55%)
Kom alle ingredienserne op i en gryde, foruden chokolade og kokosmel. Når smør og sukker er smeltet tages gryden af varmen og chokoladen smeltes heri. Til sidst tilsættes kokosmelet og det hele røres godt sammen. Kom det på den afkølede kage, og sæt den tilbage på køl indtil glasuren har sat sig. Opbevar kagen køligt i en lufttæt beholder, så kan det godt holde dig et par dage.