Bagværk,  Jul

Æbleskiver

Vi har en tradtion i min familie med at vi altid mødes om eftermiddagen D.24 December og starter med Gløgg og æbleskiver. I år bliver det hele en smule anderledes end det plejer, da vi skal holde jul i sommerhuset i Jylland. Så her bliver det til en jule weekend. Så glæder mig allerede til at vi D.24 December skal ud og gå en tur i klitterne og så tilbage og have gløgg og æbleskiver.
Der er mange meninger om hvordam æbleskiver skal laves. Mine er lavet med både kærnemælk, citronskal og kardemomme. For at give dem noget mere smag.

Klassiske æbleskiver

225 g mel
30 g sukker
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
knsp salt
2 æg
3 dl kærnemælk
skal af 1 citron
1 tsk kardemomme

Tænd komfuret på middel varme, så æbleskivepanden kan blive varmet langsomt op imens du laver dejen. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, sukker er også en tør ingrediens. Del herefter æggeblommer og æggehvider. Bland blommerne med kærnemælk og hæld det ned til de tørre ingredienser mens der piskes. Pisk herefter æggehviderne stive og vend dem i dejen. Du kan vælge at hælde dejen på en sprøjte pose, eller bare bruge en ske til at fylde dejen i panden. Kom lidt smø hvert hul og fyld hvert hul med dej. Når dejen begynder at hæve og boble op, vendes æbleskiven en halv omgang med en strikkepind eller en spisepind. Vend herefter æbleskiven hele vejen rundt. Blev ved med at vende æbleskiven indtil den er færdig bagt. Server æbleskiverne lune med lidt marmelade og flormelis.

Æbleskiverne kan sagtens laves i god tid og smides i fryseren indtil de skal bruges. Så har man hurtige æbler skiver, efter en kort tur i ovnen eller mikroovnen.

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange