Chokolade,  Flødeboller,  Opskrifter,  Slik og søde sager,  Sukkerchok

Flødeboller med passionsfrugt

Så er første program af sukkerchok rullet over skærmen. Hvor er det underligt at se dig selv på tv, men samtidigt vildt sjovt at gense alle de minder fra optagelserne. Jeg kan ikke sige det nok! Det har været sådan en fed oplevelse at være med. Jeg tænkte st jeg ville dele opskriften på flødeboller med jer fra program 1.

Flødeboller med passionsfrugt indlæg ca. 20 stk

  • 250 g marcipan
  • Lidt flormelis til at rulle marcipanen ud med
  • 75 g vand
  • 120 g glukose
  • 250 g sukker
  • 150 g æggehvider
  • 25 g sukker
  • 125 g passionsfrugt pure (Jeg bruger frossen pure)
  • 25-40 g sukker (afgænger af hvor sød den skal være)
  • 1 bl husblas
  • 300 g chokolade
  • 30 g kakaosmør
  • Frysetørret havtorn til pynt (kan undlades)
  • Guldstøv til chokoladeemblem (kan undlades)

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom passionsfrugt pure og 25 g sukker op i en gryde og varm det op til kogepunktet. Smag til med de resterende sukker. Selv kan jeg godt lide den syrlig, så jeg kommer ikke mere sukker i. Men du kan sagtens tilsætte mere sukker, hvis du ønsker den sødere. Smelt herefter husblassen i væsken, og hæld det op i en form. Den form jeg bruger er micro Stone fra silkomart, som er 26mm i diameter. En almindelig halvkugle form på de samme mål er også super fin. Sæt dem på frys natten over eller til de er helt frosne.

Udrul marcipanen til en tykkelse på 4-6 mm. Hvis du gerne vil have det skal smage meget af marcipan kan du rulle den ud til 6 mm, ellers er 4 mm også fint. Udstik dem herefter med en udstikker på 5-6 cm i diameter. Har du ikke en decideret udstikker kan du også bruge et glas. I programmet brænder jeg dem med en brænder, da vi ingen ovn har, men du kan også bage dem ved 200 grader i 7-10 minutter, indtil kanten begynder at tage farve. Lad dem herefterj køle af imens du laver skummet.

Kom vand, glukosesirup og de 250g jsukker i en gryde og kog massen op til 118 grader. Når sukkerlagen rammer 110 grader piskes æggehviderne stive imens de 25 g sukker tilsættes. Når sukkerlagen er 118 grader hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle. Nu piskes skummet stift og koldt. Hav tålmodighed, det tager tæt på 10 minutter. Skummet skal være luftigt og tæt, så når du tager piskeriset op sidder det fast. Bank evt. piskeriset imod kanten et par gange. Hvis skummet bliver siddende er det færdigt.

Kom skummet på en sprøjtepose med en rund tyl. Tag passionsfrugt indlæggene ud og placer dem på midten af bunden. Sprøjt herefter skummet på. Det kan gøres på to måder. Du kan sprøjte rundt om indlægget og op. Eller du kan sprøjte direkte på midten af flødebolle, altså ovenpå indlægget. Hvis du vælger den sidste metode (hvilket er den jeg selv bruger) skal du sikre dig at der kommer skum hele vejen omkring indlægget så skummet hæfter om indlægget. Lad flødebollerne stå og tørre imens du smelter chokoladen. Se hvordan jeg temperere min chokolade her. Når chokoladen er tempereret, kommes chokoladen i et glas i en passende størrelse, så de passet med størrelsen på flødebollen og så dyppes flødebollerne ned i chokoladen. Drys evt med frysetørret havtorn når de har stået lidt, inden de størkner helt

Hvis ikke du har mod på at dyppe flødebollerne kan du også sætte alle flødebollerne på en rist og så overhælde dem med chokolade. Men så bruger du mere chokolade, og jeg vil derfor anbefale dig at bruge 500 g chokolade og 50 g kakaosmør

Vil du også pynte med det lille chokolade emblem, skal du bruge et stykke kageplast, en spatel og en rund udstikker på 2 cm i diameter. Brug lidt af den smeltede chokolade fra flødebollerne når alle flødebollerne er dyppet. Drys med lidt guldstøv på kageplasten og kom lidt chokolade ud på et stykke kageplast, og fordel det med paletten i et jævnt lag. Inden det har sat sig helt udstikkes de små emblemer, og chokoladen kommes på køl. Når den har sat sig kan de tages af kageplasten

Secured By miniOrange