Kaffe flødeboller
Kan du li’ kaffe? Eller er du ligesom mig ikke den helt store kaffedrikker? Ja faktisk kan jeg ikke lide kaffe i den rene form. Jeg er ikke den type som står op om morgenen og craver efter kaffe. Jeg kan drikke en latte eller lignende hvis ikke der er andet. Men alt andet holder jeg mig fra når det kommer til kaffe. Er nok bare ikke blevet voksen nok til det. Men når det så er sagt, er jeg vild med smagen af kaffe i desserter og kager.
Specielt i en flødebolle er det rigtigt godt. Kombinationen af den lette skum, den milde kaffesmag, marcipanen og chokolade overtrækket, gør for mig at den lidt bitre smag som jeg synes kaffe kan have i sin rene form forsvinder, selvom der stadig er god smag af kaffe. I den her opskrift har jeg også tilsat lidt kaffekrokant i bundene, for at kaffesmagen træder yderligee frem.
Kaffe flødeboller 25 mini eller 15 store flødeboller
125 g marcipan
25 g kaffe krokant
50 g flormelis
40 g vand
60 g glukosesirup
125 g sukker
2½ tsk instant kaffe
75 g æggehvider
15 g sukker
150 g gold chokolde
150 g mørk chokolade
2×15 g kakaosmør
Ælt marcipan, kaffekrokant og flormelis sammen. Og rul den ud til en tykkelse på ca. 4mm. Drys evt lidt flormelis ud på bordet hvis marcipanen hænger fast. Bag bundende ved 175 grader i 5-7 minutter, indtil de begynder at tage farve i kanten. Lad bundende køle af imens du laver skummen.
Kom vand, glukosesirup, 125 g sukker og kaffen op i en gryde og kog sukkerlagen op til 118 grader. Når sukker lagen rammer 110 grader, piskes æggehviderne stive imens der tilsættes de 15 g sukker. Når sukkerlagen rammer 118 gader, hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle. Lad nu skummen piske i ca. 10 minutter, indtil den er kølet af og er blevet til en fast skum. Kom skummen i en sprøjte pose med den ønskede tyl. Jeg har brugt en rund tyl som er 13mm i diameter. Sprøjt nu skummen ud på bundende. Lad bundende stå på køkkenbordet imens du temperere chokoladen.
Se her hvordan jeg tempeprer min chokolade. Jeg har dem skiftevis i mikroovnen, så der er tempereret nogenlunde samtidigt. Kom nu mørk chokolade ned i et glas og kom gold chokoalde i toppen af glasset i et ”net” mønster af gold chokolade, og dyp herefter flødebollerne. Kom mere gold chokoalde i glasset efter hver 3. flødebolle ca.
Opbevar flødebollerne køligt.