Jule inspireret skumfiduser
Her i december er der gang i julebagningen, men nogle gange er det også sjovt at lave lidt andre ikke så traditionelle søde sager til julebordet. Skumfiduser er en kæmpe favorit slik på min liste. Her har jeg prøvet at lade mad inspirere af jule smage, og jeg har brugt amarena kirsebær Sauce/sirup. Jeg har købt den i Føtex, og der er en decideret amarena kirsebær sauce som er ret tykt flydende. Jeg har lavet en helt klassisk vanilje skumfidus, og så tilsat en smule at saucen når den var færdig pisket, så kirsebær saucen ligger lidt som en swirl.
Skumfiduser 15-20 stk
7 bl husblas
275 g sukker
150 g glukose sirup
80 ml vand
½ tsk vanilje paste (Jeg bruger den fra Dr. Oetker)
2 spsk kirsebær sauce (Kan undlades)
Flormelis til at drysse skumfiduserne med
100 g mørk chokoalde (kan undlades)
Lig husblassen i blød i koldt vand. Kom herefter vand, sukker og glukose sirup op i en gryde. Kog massen op til 118 grader. Lad den herefter stå og køle i 5 minutter inden husblas og vanilje tilsættes. Kom herefter massen op i røremaskinen og pisk massen på høj hastighed i 7-10 minutter, indtil massen er blevet fast og klkistret. Når massen er færdig, tilsættes kirsebær sauce og piske en par gange ved lav hastighed indtil der dannes en swirl mønster
Imens massen piskes gøres der klart med bagepapir som drysses med rigeligt flormelis og gør en sprøjte pose klar med en stjerne tyl. Kom så massen op i posen og sprøjt dem ud i ringe. Drys igen med masser af flormelis ovenpå. Lad nu skumfiduserne stå at tørre i et par timer, eller evt til dagen efter.
Hvis ikke du ønsker at sprøjte dem op, men i stedet lave en stor skumfidus og herefter skære dem ud, kommes der bagepapir op i en firkantet beholder. Hvis du har en kondibøtte på 1,5 L er den perfekt i størrelsen. Ellers finder du bare en bøtte du synes der er passende. Sørg for at bagepapiret passer i størrelsen. Og drys så godt med flormelis. Kom herefter hele skumfidus massen op i formen, og kom flormelis på dine hænder, så du kan trykke massen flad uden den klistrer. Drys igen med flormelis. Lad nu skumfiduserne stå at tørre i et par timer, eller evt til dagen efter.
Når de er tørre, fjernes det overskydende flormelis, og de skærres ud i passende bidder, hvis du har valgt at skære dem ud.
Smelt herfeter chokoladen, du kan se her hvordan jeg gør. Og dyp den ene del i chokoladen. Skumfiduserne kan sagtens holde sig en uges tid i en lufttæt beholder.