Rocky Road
Jeg tror at der findes lige så mange måder at lave rocky road på, som der findes mennesker der laver rocky road. Derfor er rocky road bare sådan en lækker ting at lave, for man kan lave den med lige præcis de smage som man bedst kan lide. I min rocky road er der altid, noget syrligt, knasende og sejt. Jeg bruger oftest frysetørret tørret bær som det syrlige, nødder eller kiks som det knasende og skumfiduser som det seje. Her kan du se hvordan jeg laver mine egne skumfiduser.
Oftest ser man rocky road lavet med mørk chokolade, men min version her er lavet med hvid chokolade. Jeg synes simpelthen det bliver så fint, når man bruger hvid chokolade. For man ser farverne på en helt anden måde, end når der bruges mørk chokolade.
Rocky Road med hvid chokolade 16-20 stk.
50 g Skumfiduser (brug evt. de små man kan købe i Søstrene Grene)
100 g Tørret abrikoser
10 g Frysetørret jordbær
75 g Knuste Havrekiks
50 g Mandler (Jeg har brugt mandelsplitter)
400 g Hvid chokolade.
Kom alle ingredienser op i en skål. Bruger du store skumfiduser, kan du evt. klippe dem i mindre stykker. Gør en form klar med bagepapir. Jeg har brugt en firkanten form som er 23×23 cm. Smelt nu chokoladen. Følg min guide her til hvordan jeg tempererer min chokolade. Når chokoladen er smeltet, kommes der først noget af miksen ned i fadet så det næsten er dækket. Herefter hældes ¼ del af chokoladen henover. Tag 3 spsk. miks fra og hæld resten ned over chokoladen, og bland det let. Hæld herefter resten af chokoladen udover, så det næsten dækker. Der må gerne være lidt steder hvor du stadig kan se miksen. Drys med resten ud over og tryk det let ned, så det hænger ved chokoladen. Sæt den nu på køl til chokoladen har sat sig. Skær eller bræk den ud i den ønskede størrelse.