Scones
Hjemme hos os bliver der spist mange forskellige engelske retter og bagværk. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed at det engelske køkken ikke ligefrem ligger i toppen i forhold til favorit retter hos mig. Men når man bor sammen med en Englænder, så må man engang imellem kaste sig ud i det.
Når det så er sagt, er der selvfølgelig nogle ting fra det Engelske køkken som bliver lavet oftere end andet. En af de ting der bliver lavet mest er helt klart scones! Jeg er vilde med scones. Det har taget noget tid at knække koden til, men opskriften på de her scones, er præcis som jeg ville forbinde scones med at være. Sprøde udenpå og bløde inden i.
Klassiske scones 15-20 stk
450 g hvedemel
175 g smør
20 g bagepulver
4 g salt
50 g flormelis
1 æg
2 dl kærnemælk
Til pensling
1 æggeblomme
2 spsk fløde
Skær smørret i små tern på ca. 1×1 cm. Og sæt dem i fryseren. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Pisk kærnemælk og æg sammen.
Tag nu smørret ud af fryseren og bland det med de tørre ingredienser. Mas nu alle smørternene flade i melet. Bland nu kærnemælk og æg i dejen. Ælt det indtil alt væsken er optaget i dejen og kom det ud på et meldrysset bord. Dejen skal kun lige være samlet. Der sal stadig være klumper af smør i dejen.
Rul nu dejen ud til en tykkelse på 1,5 cm. Tag en 1/3 del af dejen og fold den indover og fold så den sidste 1/3 del over dejen. Udrul den endnu engang og gentag foldningen.
Herefter udrulles dejen til en tykkelse på ca 2 cm og herefter udstikkes dine scones. Jeg har brugt en udstikker på 5 cm. Og kom dem opnår en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk æggeblomme og fløde sammen og pensle dine scones med blandingen. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca.15 minutter til de er blevet let gyldne.