Talkage
Dette post indeholder Reklame for madblomsten.
Jeg elsker at lave talkager! Selvom de kan være besværlige i forhold til at skære tallene ud, så er det stadig en af de kager jeg bedst kan lide at lave. Den største grund til det, er klart det fine pynt man kan komme ovenpå talkagen. Der er nemlig så mange forskellige måder man kan pynte talkager på. Jeg er personlig glad for masser af friske bær, og blomster. Jeg synes det er med til at give kagen liv og så er jeg bare vild med farvene.
Det vigtigste for mig, når jeg pynter mine kager, er at alt kan spises på kagen. Det gælder også de blomster jeg bruger. Jeg synes det er så ærgerligt at pyntet bliver pillet af når kagen skal spises, hvorimod når man bruger spiselige blomster, så kan alt spises. Derfor bruger jeg blomster fra Madblomsten til mine kager! Der findes nemlig så mange fine blomster, som samtidigt er spiselige. Mange af dem fås hele året rundt, mens andre er sæson blomster.
Denne opskrift giver to tal, ca. A4 størrelse. Så der er til omkring 8-10 personer.
Tal kage med brownie bund og Ruby chokolade creme
Brownie
250 g smør
225 g chokolade
90 g kakao pulver
1 tsk salt
6 æg
105 g mel
3 tsk instant kaffe blandet med 1,5 spsk varmt vand (kan undlades)
Tænd ovnen på 175 grader . Smelt smørret ved middel varme. Pisk æg, sukker og salt lyst og luftigt. Bland mel og kakaopulver sammen og sigt det i æggemassen. Vend det forsigtigt i dejen. Når smørret er smeltet, tilsættes chokoladen, og evt. kaffen i gryden. Når chokoladen er smeltet, vendes den i dejen. Kom herefter dejen op i den ønskede form med bagepapir i bunden. Jeg bruger en form der er 40×30. Bag den i 25-30 minutter. Lad kagen køle af, før den skæres ud.
Ruby Chokolade creme
300 g smør, stue temperatur
300 g Ruby chokolade, smeltet
300 g flormelis
3 dl fløde
2 tsk frysetørret hindbær
Pisk smørret lyst og luftigt. Tilsæt flormelis og pisk yderligere i et par minutter. Kom herefter det smeltede chokolade i, imens der piskes ved lav hastighed. Når chokoladen er blandet godt sammen med smørret, kommes fløden ned, og det piskes ved lav hastighed indtil det er en ensartet masse. Vend nu det frysetørret hindbær ned i cremen, og kom det på en sprøjtepose med den ønskede tyl.
Opbygning og pyntning af kagen
Det ønskede pynt til kagen, er selvfølgelig fuldstædigt valgfrit. Jeg har brugt
Jordbær, hindbær og kirsebær, som jeg har malet med rosa støv
Af Spiselige blomster har jeg brugt Roser, Jernurt, Løvemund og Fuchsia
Derudover har jeg pyntet dem med nogle lyserøde chokolade skaller, samt spiseligt glimmer.
Skær din brownie ud, i de ønskede tal. Lav evt. en skabelon på et stykke papir, og skær efter den. Kom nu de ud skåret tal over på det ønskede fad. Sprøjt herefter cremen ud ovenpå brownien, så hele bunden bliver dækket.
Nu er der kun tilbage at pynte kagen, ligesom du ønsker det!
Kagen behøver ikke skæres ud i tal, men kan også bages i en rund – eller hjerte form, og serveres sådan.
De spiselige blomster fra madblomsten, kan købes hos Specialkøbmanden i Hvidovre eller hos nemlig.com