Bagværk,  Opskrifter

Pizzasnegle

Herhjemme er pizzasnegle et kæmpe hit! Både som en hurtig snack, til madpakken, eller til at tage med på picnic. Nu skulle det gode vejr endelig komme i næste uge, og selvom vi skal holde afstand, kan vi stadig godt tage en tur i skoven, eller på stranden og have en hyggelig påske picnic med familien, og så ville det være skønt at have lidt lækkert hjemmebag med ikke? De her pizzasnegle er simple og relativ hurtige at lave. De kan holde sig et par dage på køl, men kan også sagtens fryses ned og så lunes i ovnen.

Pizzasnegle ca. 20 stk

25 g gær
3 dl lunken vand
1 knsp sukker
5 g salt
150 g fint durum mel
300 g Tipo 00 mel (alm hvedemel kan også bruges)
30 g Oliven olie

3 spsk tomat pure
3 spsk pizza sauce
250 g revet mozarella
150 g skinke i strimler (du kan også bruge pepperioni, forskellige grøntsager eller bare lave dem med tomat og ost)

Oregano
Ekstra durum mel til udrulning

Smuldre gæren i din røreskål, og opløs gæren i vandet, tilsæt sukkeret, og rør rundt. Kom mel, salt og olie i skålen og ælt maskinen ved lav hastighed indtil der ikke er mere tørt mel i skålen. Ælt nu dejen ved hæj hastighed i 8-10 minutter, indtil at dejen er glat og blank og slår med skålens kanter. Kom lidt olivenolie rundt i kanten af skålen, og løft dejen med en dejskraber, så olien kan løbe ned af kanterne. Dæk skålen med film eller en opsklippet pose og en viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader, varm luft. Bland imens tomatpure og pizza sauce sammen. Når dejen er hævet, kommes den ud på et mel drysset bord, rul dejen ud til så den måler ca. 40×50 cm. Kom nu tomatsovsen ud på dejen, og drys skinke og ost ud over. Rul nu dejen, og børst løbende evt overskydende mel af. Skær dem i 2 cm høje snegle. Tag så lukningen af sneglen og kom den under hele snegle, og lig lukning nedad på bagepladen. Giv sneglen et let tryk. Drys herefter alle sneglene med lidt oregano, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Bag sneglene i 12 minutter.

Secured By miniOrange