Kage,  Opskrifter,  Slik og søde sager

Romkugler

Jeg kan ikke sige nok, hvor vigtigt det er at have fokus på at stoppe madspild! Jeg har altid prøvet mit bedste for at få brugt alt det mad mm som der er i mit køleskab og få brugt alle rester. Dette gælder også kagerester. Hvis jeg f.eks. skal lave en talkage skåret ud af en større kage, eller hvis nu noget ikke går helt efter planen (Det sker jo engang imellem), så ryger det i fryseren hvor det kan ligge i op til 3 mdr. Det kan helt sikkert også ligge længere, men jeg har min egen regl om at jeg ikke har noget liggende i min fryser i mere end 3 månedet, men det er bare min holdning. Når jeg laver romgkugler, prøver jeg så vidt det er muligt altid at have noget kage som indeholder marcipan, og så noget chokolade kage. Men det er intet must. Man kan bruge lige præcis de kage rester som man har.

Romkugler
500 g kagerester
25 g fløde
50 g chokolade (Kan være mælke- eller mørk chokolade)
1 Spsk hindbær marmelade (anden marmelade kan også bruges)
1 Spsk kakaopulver
1 tsk Rom essens

Pynt
Krymmel
Kokkos
Hakkede nødder

Kom fløde og chokolade op i en skål og smelt i mikroovnen. Kom herefter kageresterne op i skålen til din røre maskine med K-krog, og rør kageresterne sammen. Tilsæt hererefter de andre ingredienser, og køre massen indtil den har samlet til en ensartet masse. Tril herefter romkuglerne til den ønskede størrelse, og tril dem i det ønskede krymmel. Jeg har brugt 3 forskellige slags; Chokolade krymmel, hakkede mandler og kokkos blandet med lidt frysetørret jordbær. Men du kan f.eks. også bruge Tivoli krymmet, eller andet krymmel, nødder. Det er bare fantasien som sætter grænserne.

Opbevar dine romkulger i køleskabet i en luftæt beholder. Her kan de sagtens holde sig 4-5 dage.

Har du kan mange kagerester, kan du også prøve min opskrift på træstammer

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange