
Sukkerfri bagt æblekage
Det er et nyt univers for mig, at kaste mig ud i de sukkerfrie opskrifter. Men har bare efterhånden set så meget lækkert bagværk uden sukker, og tænkte at jeg måkse skulle begive mig i kast med det. Der findes nemlig så mange andre former for sødestoffer man kan bruge i sine kager og bagværk i stedet for hvidt raffineret sukker. Denne æble kage er lavet med Sukrin Gold, som egentlig virker lidt på samme måde som sukker, og det kan f.eks. også burges oven på din havregrød om morgenen, da 1 tsk Sukrin Gold svarer til 1 tsk sukker.

Sukkerfri bagt æblekage 6-8 personer
100 g Blødt smør
50 g Sukrin Gold
2 Æg
125 g Mel
25 g Mandelmel
1 tsk. Bagepulver
75 g Creme fraiche
1 tsk vanilje paste eller 1 lille vanilje stang
3 Små æbler
2 tsk. Hakkede mandler
1 tsk. Kanel
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. Pisk Sukrin, vanilje og smør luftigt. Bruger du vanilje stang, skrabes kornene ud af vanilje stangen, og kommes ned sammen med smør og sukker.
Tilsæt herefter æggene et ad gangen, og pisk indimellem. Bland mel, bagepulver og mandelmed sammen og sigt det ned i dejen. Vend det sammen. Hak nu 1,5 æble i mindre tern og kom det i dejen sammen med creme fraiche og vend det sammen til en ensartet dej Kom dejen op i spring på på 16 cm Ø beklædt med bagepapir i bunden. Skær nu herefter resten af æblerne ud i både og læg dem oven på kagen i et fint mønster. Drys med de hakkede mandler og kanel oven på og bag kagen i 35-40 minutter. Tjek evt. med en kniv eller et spyd. Når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig bagt.
Server kagen lun, evt med 2 dl. creme frache vendt med 1 tsk Vanilje paste.
Æblekagen, kan holde sig lækker i en lufttæt beholder i et par dage. Lun den evt kort i ovnen, inden servering hvis ikke den spises med det samme


Chocolate chip cookies

Romkugler
Du vil muligvis også synes om

Koldskålskage med jordbær
08/07/2020
Rocky Road cookies
29/09/2023
2 kommentarer
Maria
Kunne man skifte æbler ud med pære?
Marie-Louise
Ja det tænker jeg godt du kan. Men pærer har nok bare lidt mere væde