Cheesecake,  Chokolade,  Dessert,  Kage,  Non bake kager,  Opskrifter

Triple Chocolate cheesecake

Det er ingen hemmelighed at der bliver bagt og lavet en masse søde sager i køkkenet disse dage. Jeg får eksperimenteret med en masse, og forhåbentlig kan det give en masse lækre opskrifter til jer, som i kan prøve i disse dage. Hvis jeg slulle vælge noget yndlings slik ville det klart være chokolade… I know nogen ville måske mene at chokolade ikke går ind under kategorien slik, men har sin egen kategori. Men jeg ville til hver en tid vælge chokolade frem for vingummi eller lakrids. Min favorit kage er uden tvivl cheesecake i alle former, bagt, no bake med frugt gele eller unden. Men jeg elsker kombinationen af den sprøde bund med den bløde ostecreme og ofte med en syrlig lag gele.
Denne cheesecake er bestemt ikke en af de lettere versioner, tværtimod er det en tung bandit med tre lag chokolade oste creme.

Triple chocolate cheesecake – 10 personer

250 g havrekiks
120 g smør
20 g kakao

250 g flødeost
150 g mascarpone
150 g creme fraiche
150 g flormelis
1 tsk salt
3 dl piskefløde
1½ dl piskefløde
3 bl husblas
150 g mørk chokoalde
150 g mælke chokolade
150 g hvid chokolade

Pynt
75 g mælke chokoalde
Sølv støv
Sølv chokoalde kugler
Hindbær
Citron melisse
Spiseligt sølv

Læg husblassen i blød i koldt vand. Blend kiks og kakao. Smelt smørret og vend det med kiksene. Kom et stykke bagepapir ned i i en springform 22/24Ø og beklæd den med kageplast langs kanten. Kom kikse blanden ned i og tryk den flad med bunden af et glas. Brug en ske til at gøre den helt glat rundt i kanten. Sæt den på køl imens ostecremen laves

Smelt de tre slags chokolade til den er smeltet. Pisk flødeost, mascarpone, creme fraiche, salt og flormelis luftigt. Varm nu de 1½ dl fløde og smelt husblassen her i. Pisk de 3 dl fløde til let skum. Kom halvdelen af oste massen op i den lune fløde og bland det kom. Kom resten af oste massen op i fløde/oste blandingen. Vend den let pisket fløde i oste blandingen over 3 gange. Del nu massen i tre og tilsæt chokoladen, en i hver skål. Kom den mørke chokolade på først. Sæt den på frys i 15 min indtil den har sat sig en smule. Kom herefter mælkechokoladen på. Brug evt en palet til at glatte laget ud. Kom den igen på frys i 15 minutter og kom så det sidste lag på med hvid chokoalde, brug også her gerne en palet til at få det så glat som muligt. Sæt nu kagen på køl natten over eller mindst 6 timer indtil den har sat sig.

Når kagen har sat sig, tages kageplasten af og bagepapiret løsnes og kagen flyttes over til det ønskede fad den skal serveres på.

Ønsker du at lave de her chokolade buer på din chokolade kage, skal du starte med at tempererer din chokolade. Se hvordan jeg gør her. Kom herefter chokoladen ud på et stykke kageplast (5 cm høj ca 30 cm langt) glat det jævnt ud med en palet. Lad det sætte sig til og løsne kageplasten med paletten og flyt det til et andet sted på bordet. Tag herefter din takket plastik ”spatel” og kør den igennem chokoladen ved en 90 grader vinkel. Twist så kageplasten og hold den indtil den har sat sig. Kom den herefter på køl i 5-10 minutter. Tag nu kageplasten af stille og roligt, så buerne ikke knækker. Lig dem herefter på kagen hvor de ønsker.

Pensl citorn melisse bladene med sølv støv, og kom bær og kugler på kagen som du har lyst til. Drys tilsidst med lidt spiseligt sølv.

Du kan selvfølgelig dekorere kagen lige som du har lyst til. Du kan bruge jordbær eller andre bær, guld støv og evt flager af chokolade hvis ikke du vil have chokolade buerne på 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange