Kage,  Non bake kager

Træstammer

Det er ingen hemmelighed når man bager så meget som jeg gør, at der engang imellem er lidt kage rester, mousse eller lignende tilbage. Eller imod alt forventning at ikke alt kage bliver spist. Jeg ved det…… Hvordan er det egentlig muligt tænker du. Og det er faktisk fordi min kæreste ikke er den helt store kage spiser, dog har jeg fået ham til en at spise en del mere kage end han gjorde før jeg mødte ham.

Så engang imellem er der som sagt kage rester tilovers, og så ryger de i fryseren, og ligger der indtil jeg har nok til en omgangs træstammer. Og derfor er træstammer bare perfekt! For de kan laves med næsten alt slags kage, og så er jeg kæmpe fan af at man kan bruge restekage, da vi herhjemme prøver at få brugt alt, så vi undgår for meget madspild. Denne opskrift er primært med brownie, for at få en mere intens chokolade smag frem, og det er en voksen udgave, da der er brugt rom og ikke rom essens. Derudover kommer jeg også altid lige knust kiks i min opskrift.

Træstammer
15 stk

Træstamme massen
450 g chokoalde kage
250 g weinerbrød (Anden rest kan også bruges)
150 g digistive kiks (Knust eller blendet)
25 g Kakao
50-75 g Hindbær marmelade
2-3 spsk Rom (Kan erstattes med rom essens)

Marcipan overtræk
250 g Marcipan
35 g Glukosesirup
175 g Flormelis

150 g mørk chokolade

Kom alle ingredienserne op i en skål, hold lidt igen med hindbær marmeladen (start med 50g), så dejen ikke bliver for blød, tilsæt evt. mere når dejen er rørt sammen. Har du en røremaskine, kan du køre dejen med en K-krog eller dej krogen. Har du ikke en røremaskine kan du enten bruge en håndmikser med dejkroge, og eller kan man sagtens blande den sammen i hånden. Når dejen er blandet godt sammen smages den til med Rom og en smule mere hindbær marmelade tilsættes hvis dejen er for tør. Del massen i 4 dele, og rul hver del ud til en lang pølse og kom dem på køl.

Imens massen er på køl, laves marcipan overtrækket (Marcipan overtrækket kan sagtens laves dagen før eller imens man ælter massen sammen på en røremaskine) Ælt marcipan, glukosesirup og flormelis sammen, så der ikke er nogle klumper af flormelis tilbage. Hvis du laver det før det skal bruges kommes det nu i en pose indtil det skal bruges.

Udrul nu marcipanen og rul det rundt om træstamme massen og skær af når du har den passende mængde marcipan. Og fortsæt med de 3 andre. Skær dem ud i den ønskede størrelse.

Smelt nu chokoladen. Jeg gør det i mikroovn, og det kan du se her hvordan jeg gør. Dyb nu hver ende af træstammerne i chokoladen, og lad dem størkne. Opbevar dem herefter i en lufttæt beholder, køligt. Behøver ikke nødvendigt vis at være i køleskabet. Men det kan de også sagtens, så vil jeg bare tage dem ud 30 minutter inden de skal spises.



En kommentar

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange