Chokolade,  Fyldte chokolader,  Opskrifter,  Slik og søde sager

Fyldte chokolade med passionsfrugtcurd

Jeg kan vidst ikke løbe fra at jeg ofte bruger passionsfrugt i min opskrifter. Men jeg synes også bare at passionsfrugt er perfekt til rigtigt mange ting! Den har bare tilpas meget syre og sødme. Det eneste problem er at man desværre ikke får så meget ud af en passionsfrugt. Jeg har et lille tip til når du arbejder med passionsfrugt, og kun skal bruge saften. Kom indholdet af passions frugten op i en mini hakker eller blender, og blend det i 5-10 sekunder. Kerner skal endelig ikke blends, men saften/kødet løsnes fra kernerne med denne metode.

Denne opskrift er lavet med to forme. Du kan bruge life præcis den form du har lyst til, men jeg anbefaler en form, der er dyb, så er der plads til meget mere fyld.

Fyldte chokolader med passionsfrugt – 42 stk

125 g passionsfrugt saft
5 æggeblommer
100 g smør
100 g sukker

700 g Hvid chokolade
Evt. farvet kakao smør (Jeg har brugt gul og guld)

Kom smør, sukker og passionsfrugt saft op i en gryde og varm det op med middelvarme indtil smørret er smeltet. Pisk herefter æggeblommerne i blandingen, og varm det op under piskning indtil det begynder at tykne. Det tager ca. 10 minutter. Curden har den rette konsistens, når den hænger ved på en ske, og man kan trække en streg igennem. Hæld curden på i en skål og læg film henover så det rør curden og sæt den på køl natten over, eller mindst 3 timer til den er helt kølet af.

Smelt din kakaosmør i mikroovnen. Giv den 10-15 sekunder ad gangen, Pas på den ikke bliver for varm. Kakaosmør smelter ved 35-38 grader, så pas på at den ikke overstiger dette. Dyp herefter din tandbørste ned i kakaosmørret og sprøjt din farve ud i formen ved hjælp af din finger. Sæt det på køl et øjeblik, så det sætter sig.

Smelt herefter din hvide chokolade. Følg evt, min guide her på chokolade temperering. Når chokoladen er tempereret kommes den ned i formene. Bank evt. lufthuller ud af chokoladen, ved at banke formen ned i bordet et par gange. Lad den stå et minuts tid, inden du hælder det overskydende chokolade ud af formen. Brug en spatel eller andet til at banke chokoladen ud. Når der ikke længere kommer overskydende chokolade ud ad formen, skrabes toppen og siderne af. Sæt formen med den flade side ned ad på et stykke bagepapir, indtil chokoladen begynder at sætte sig. Det tageret par minutter. Kom efter formen i køleskabet indtil chokolade har sat sig helt. Kom imens det overskydende chokolade tilbage i skålen.

Når chokoladen har sat sig, kommes fyldet i formen. Dette gøres let ved brug af en sprøjtepose. Sørg for du har ca. 2 mm til kanten, så der er plads til at lukke chokoladerne. Nu skal chokoladerne lukkes. Bruger du ikke en chokoladesmelter, som holder samme temperatur konstant, kan du give din chokolade 2 sekunder i mikroovnen ad gangen, så den igen kommer op på de 29 grader. Men pas på den ikke kommer for højt op i temperatur, for så er chokoladen ødelagt i den forstand at den ikke længere vil være shiny og give et knæk. Fyld ny chokolade i formen oven på fyldet. Sørg for der kommer et jævnt lag på. Skrab herefter formen med en skraber eller palet, så du får en jævn og glat overflade. Sæt chokoladerne på køl indtil chokoladen har sat sig. Bank nu dine chokolader ud. Skal de ikke spises med det sammen, kan de kommes i en lufttæt beholder og sættes køligt. De kan sagtens holder sig 1-2 uger.

SKRIV EN KOMMENTAR: Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Secured By miniOrange