Kirsebær sauce
Ingen ris a la mande uden kirsebær sauce. Kirsebær sauce er utroligt nemt at lave selv, og tager ikke specielt lang tid. Der finde flere måder at lave kirsebær sauce på. Denne opskrift her er lavet med dessert kirsebær på glas. Jeg har købt mine i Rema 1000. Men du kan også lave dem med frosne eller friske kirsebær hvis du er så heldig at have sådan nogle. Det er jeg desværre ikke, og derfor bliver det med dessert kirsebær. Dessert kirsebær er kirsebær i en lage af vand og sukker. Jeg tilsætter både lidt portvin, vanilje og kanel til min kirsebær sauce. Men det er også muligt at undlade, hvis man er mere til den rene kirsebær smag. Men jeg synes at det giver et godt spild til ris a la mande.
Kirsebær sauce – 6 personer
1 gl. dessert kirsebær (370 g, inkl. væske)
1 vanilje stang, eller 1 tsk vanilla paste (Jeg bruger den fra Dr. Oetker)
1 spsk sukker
2 spsk portvin (kan undlades)
2 kanel stænger (kan undlades)
1/4 dl vand
1 spsk Maizena.
Kom alle ingredienser op i en gryde undtagen Maizena, også væsken fra kirsebærne Bring det i kog. Bland Maizena med en smule vand, og jævn kirsebær saucen, til den ønskede konsistens. Server kirsebær saucen lun til Ris a la manden
Kirsebær saucen kan sagtens laves et par dage i forvejen og så opbevares på køl til den skal bruges. Så lunes den kort i en gryde eller i mikroovnen.